woensdag 6 juni 2018

Keltfest 2018–new beginnings

Bepakt en bezakt
Keltfest2018-website-logo
Het is elk jaar weer een feestje waar we naar uit kijken, vanaf 1 januari begint het controleren op twee sites of we ons al kunnen aanmelden om zeker te zijn dat we kunnen gaan: Keltfest! Jantine en ik gaan hier al 4 jaar als vrijwilliger heen elk jaar (Wat betekend dat dit onze 5e Keltfest was, feessssie!)  We zijn zeker wel hard aan het werk, en toch…. is het voor ons ook een soort vakantie. 

Wat is Keltfest?

Een moeilijke vraag, waar we altijd weer mee worstelen, hoe beschrijf je Keltfest goed.  Om te beginnen van de website:
Keltfest, dat jaarlijks 10.000 bezoekers trekt, neemt bezoekers mee terug in de tijd van de Kelten. Met ambachten, workshops als boogschieten en smeden, demonstraties, een uitgebreide markt en vele kinderactiviteiten biedt dit festival voor ieder wat wils.
Op de muzikale line-up staan op verschillende podia vele folk bands geprogrammeerd met een pint in de hand waan je je zo in een Ierse pub. Uiteraard is iedereen welkom om daar mee te doen met een van de vele pub sessies. De maag kan goed gevuld worden door het heerlijke authentieke eten dat door de verschillende cateraars wordt aangeboden.
Voor ons is Keltfest om te beginnen ieder jaar weer een warme deken, een liefhebbend bad om in onder te dompelen.  We komen op vrijdag aan en meestal kom je meteen wel mensen tegen die meteen even een knuffel komen halen, en op zijn minst hallo zeggen, bijpraten en meer.  Het is een festival, een markt, een reenactment terrein, en zoveel meer. Er komen mensen verkleed als Kelten, als Romeinen, iets anders of helemaal niet.  Er hangt een heerlijke rustige, gemoedelijke sfeer, het is gezellig en vriendelijk.
Je merkt….echt helemaal goed in het beschrijven ben ik nog steeds niet…

https://www.keltfest.nl/

Veranderingen

Dit jaar was het voor het eerst op een nieuw terrein, toch wel spannend, want alles is anders.  Nieuwe indeling natuurlijk, maar ook: Voor het eerst een bezoekerscamping erbij, wat toch wel voor organisatorische veranderingen en uitdagingen zorgt. Nieuwe manier van opbouwen, opnieuw het hele terrein bedenken en indelen. Daarnaast voor mijn team ook een extra post, want ook op de camping is EHBO aanwezig. Dat gaf een hoop heen-en-weer geloop, maar ook een zekere afwisseling. 
ik weet zeker dat het volgende jaren iedere keer alleen maar beter wordt!

Tot slot

Inmiddels zijn we alweer anderhalve week thuis en zitten we weer met wat we ieder jaar hebben:  Keltwee, Heimwee naar Keltfest.  Maar gelukkig hoeven we niet een heel jaar wachten, maar hebben we later in het jaar nog Castlefest, van dezelfde organisatie, en deze keer als ‘echte’ vakantie, gewoon als bezoekers.  We kijken ernaar uit!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten